A family with five teenagers was looking for a quiet place, close to schools and transport, surrounded by a garden. This home was also to house the couple’s business premises.
The 200 m2 50’s house they found offered a dream garden and much more but required a total restructuring, the project extended over three levels and consisted in creating 4 bedrooms, an independent office, 3 bathrooms and an independent 2 room apartment.

The ground floor has been restructured to open onto the garden and the stone terrace. The kitchen, which has become the heart of the house, is surrounded by the surrounding greenery.

The materials used are natural and ecological, made of wood, stone and natural textiles. Everything that could be preserved was preserved. The furnishings were designed from the beginning of the project to reuse the owners’ furniture and accessories to reduce the ecological impact. The sound and thermal insulation has been particularly careful to minimize its energy consumption.

The entire attic has been demolished down to the roof to create two large spaces with beautiful views and a bedroom. The previously hidden beams have been made visible. A new wooden terrace has been designed to connect the floor and the garden.

Custom-made ecological wooden furniture has been designed to perfectly adapt to confined spaces. The attic space required specific storage to optimize the use of space.